۵ اشتباه رایج در هنگام استفاده از مولتی متر دیجیتال
یکی از ابزارهای مهم در دنیای امروز، مولتی متر های دیجیتال هستند. به خصوص برای افرادی که با مدارهای الکتریکی سر و کار دارند. تفاوتی ندارد که شما یک مهندس برق و الکترونیک حرفه ای باشید یا تنها از دستگاه مولتی متر دیجیتال برای مصارف خانگی استفاده کنید. در هر صورت باید نکات ایمنی کار با دستگاه مولتی متر را بدانید تا علاوه بر پرهیز از اشتباهات رایج در هنگام استفاده از مولتی متر، از اندازه گیری های خود اطمینان حاصل کنید. به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله شما را با متداول ترین اشتباهات در هنگام کار با دستگاه مولتی متر آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
۱- نادیده گرفتن نکات ایمنی
نه تنها در هنگام استفاده از مولتی متر دیجیتال، بلکه در تمامی کارهای برقی و الکترونیکی اولین موردی که باید در نظر داشته باشید و ملزم به رعایت آن هستید، رعایت نکات ایمنی است. برای آنکه کار با مولتی متر دیجیتال برای شما بی خطر باشد، باید مواردی که در ادامه خواهیم گفت را رعایت کنید.
- در ابتدا اطمینان حاصل کنید که دستگاه مولتی متر دیجیتال شما به خوبی کار میکند و در شرایط کالیبره قرار دارد.
- پیش از استفاده از دستگاه، حتما اتصالات برقی را مورد بررسی قرار دهید تا از بروز حادثه جلوگیری شود.
- ار تماس با کابلها و اتصالاتی که از وجود جریان و ولتاژ در آنها اطلاع ندارید، جداً بپرهیزید.
۲- انتخاب محدوده نادرست
برای آنکه بتوان اندازهگیریها را با مولتی متر به طور دقیق به دست آورد، حتما لازم است محدوده اندازهگیری دستگاه را به درستی انتخاب کنید. در برخی موارد ممکن است با انتخاب محدوده اشتباه نه تنها سنجش ها با خطا همراه باشند، بلکه به دستگاه نیز آسیب وارد شود. همچنین برخی از مولتی مترهای دیجیتال دارای دکمه صفر کننده هستند. گاهی پس از اندازهگیری، نتایج روی صفحه باقی میماند که در آن صورت میتوان از دکمه صفر کنندهی دستگاه استفاده کرد. اما در بعضی از موارد افراد ممکن است فراموش کنند که نتایج اندازهگیری را صفر کنند که در این صورت ممکن است سنجشها نادرست باشند.
۳- قرائت نادرست نتایج روی صفحه نمایشگر
مولتی مترهای دیجیتال دارای نمایشگری هستند که قرائت ها را در فرمت های مختلف نشان می دهد. برخی از افراد ممکن است به دلایل گوناگون این قرائت ها را نادرست تفسیر کنند و نتایجی که از اندازهگیری به دست می آورند، نادرست باشد. برای مثال اشتباه خواندن نقطه اعشار، منجر می شود تا تفسیر درستی از نتایج نداشته باشید. علاوه بر این عدم درک واحد اندازه گیری نمایش داده شده (به عنوان مثال، ولت، آمپر، اهم) و همینطور تفسیر نادرست مقادیر منفی و قطبیت، سنجشها را با خطا همراه خواهد کرد.
۴- استفاده از پراب اشتباه در دستگاه
برای آنکه بتوان اندازهگیریها را به صورت دقیق انجام داد، باید پرابی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن کیفیت مناسب، از خطای اندازهگیری کمی برخوردار باشد. معمولاً قیمت پراب های مولتی متر بستگی به برند آن ها دارد. برای مثال پراب های مولتی متر هیوکی نسبت به پراب های مولتی متر مستک قیمت بیشتری دارند و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار هستد. به طور کلی دستگاه های مولتی متر دیجیتال که با پراب اختصاصی ساخته شدهاند بسیار کم بوده و پراب ها به بیشتر مولتی مترها قابل اتصال هستند.
۵- استفاده از مولتی متر دیجیتال با درصد کم باتری
قبل از کار با دستگاه مولتی متر، حتما بررسی کنید که باتری آن در چه وضعیتی قرار دارد. زیرا اگر باتری دستگاه در حد پایینی باشد، ممکن است دستگاه کار نکند یا در اندازهگیری ها دچار خطا شود. برخی از دستگاه های مولتی متر باتریهای قابل شارژ دارد که میتواند بر عمر مفید دستگاه تأثیر گذار باشد. اما اگر دستگاه مولتی متر شما از باتریهای قابل شارژ پشتیبانی نمیکند، توصیه میکنیم از باتریهای آلکلاین استفاده کنید که دوام بیشتری نسبت به باتریهای معمولی دارند.
جمع بندی
در این مقاله از سایت درخشش الکتریک سعی کردیم شما را با رایج ترین اشتباهات در استفاده از دستگاه مولتی متر دیجیتال آشنا کنیم. اما پیش از پایان مطلب باید افرود که علاوه بر تمامی نکات گفته شده، کالیبره نبودن دستگاه نیز یکی دیگر از این موارد است. زیرا باعث میشود تا اندازهگیری های شما نادرست باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم تا کالیبراسیون دستگاه را به طور منظم هر شش ماه یکبار انجام دهید تا مولتی متر شما بتواند اندازهگیریها را به درستی انجام دهد. مولتی متر دیجیتال هیوکی مدل DT4282 یکی از انواع مولتی متر ها است که شما میتوانید آنرا از سایت درخشش الکتریک تهیه نمائید. در انتها ذکر این نکته لازم است که شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با شرکت هیوکی، مقالهی آشنایی با شرکت هیوکی و انواع محصولات آن را مطالعه کنید.